Hyundai’den yeni anlaşma

MDN Editör

HD Hyundai Marine Solution, Yunan operatör Neptune Lines Shipping and Managing Enterprises SA ile dört araba gemisi için Motor Kısmi Yük Optimizasyonu (EPLO) hizmetleri sağlamak üzere bir anlaşma imzaladı

HD Hyundai Marine Solution, EPLO hizmetini başlatmak için Accelleron ile ortaklık kurdu ve geçen yıl ekim ayında bir gemi için ilk siparişi aldı.

Çoğu deniz motoru, geminin tasarlandığı hız ve ortam için optimum yakıt verimliliği ve performans sağlamak üzere üretiliyor. Bununla birlikte, dünyadaki 400 gros ton (GT) ve üzeri gemilerin yüzde 60’ından fazlasının Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından sera gazı emisyonlarını azaltmak için IMO’nun Enerji Verimliliği Mevcut Gemi Endeksi (EEXI) ve Karbon Yoğunluğu Göstergesi (CII) düzenlemelerine uyması gerekiyor.

Sonuç olarak, birçok nakliye şirketi motor gücünün sınırlandırılmasını, motor gücünün %70’e kadar azaltılmasıyla daha düşük hızlarda çalışmayı düşünüyor. EPLO, turboşarjı yeni yük gereksinimleriyle eşleştirmenin yanı sıra yakıt enjeksiyonunun miktarı ve zamanlaması ile yakıt-hava karışım oranı gibi faktörleri ayarlayarak yanma verimliliğini artıran çevre dostu bir çözüm. Bu düzenlemeler yakıt verimliliğini kWh başına 6 grama kadar artırabilir ve karbon emisyonlarında eşdeğer bir azalma sağlayabilir.

AJOT

Bunu Paylaşın