Husi saldırılarına karşı Avrupa Birliği’nden ABD’ye destek

MDN İstanbul

Avrupa Birliği (AB), Kızıldeniz’de Husiler’in ticari gemilere saldırılarına karşı ABD öncülüğündeki güvenlik koalisyonuna katkıda bulunacak

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Çarşamba günü X’e yaptığı açıklamada, bugünkü olağanüstü Siyasi ve Güvenlik Komitesi (PSC) toplantısında üye devletlerin ABD’nin Refah Muhafızı Operasyonu’na katkıda bulunmayı kabul ettiklerini duyurdu.

Borrell, Husiler’in sorumsuz eylemlerinin Kızıldeniz’de seyrüsefer özgürlüğüne yönelik bir tehdit olduğunu” eklerken AB’nin bilgi paylaşımını yoğunlaştıracağını ve “ek deniz varlıklarıyla varlığını” artıracağını açıkladı.

İlginizi çekebilir:

Avustralya, ABD’nin Kızıldeniz misyonu için kararını verdi

Yunanistan da fırkateyn gönderecek

Yunan devlet kanalı ERT’nin haberine göre, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kızıldeniz’de ABD öncülüğündeki operasyona katkı sağlamak üzere Yunanistan’ın da bir firkateyn göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bu hafta başında Husiler’in Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı koymak için çok uluslu bir deniz görev gücü kurulduğunu duyurdu. ABD’nin açıklamasına göre, şu ana kadar NATO ülkeleri olan İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya, Norveç ve Hollanda, Asya ile Avrupa arasında geçiş yapan ticari gemileri savunmak amacıyla Refah Muhafızı Operasyonu’na destek sözü verdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın