Hollanda’da ilk hidrojen yakıt ikmali

MDN İstanbul

Hollanda’nın IJmuiden Limanı’nda ülkedeki ilk hidrojen yakıt ikmali için Windcat Workboats’a ait Hydrocat 48 gemisini hidrojen yakıtla doldurmasına izin verildi.

Amsterdam IJmuiden Açık Deniz Limanı (AYOP), IJmond Çevre Hizmetleri tarafından Velsen Belediyesi adına hidrojen yakıt ikmal faaliyetleri lisans aldıklarını açıkladı. Lisans çalışmalarında Windcat Workboats, IJmond Çevre Ajansı, IJmuiden Limanı ve Amsterdam Limanı ile birlikte hidrojenin depolanmasını mümkün kılmak için gerekli prosedürlerin araştırıldığı belirtildi.

İlginizi çekebilir:    Hidrojene yapılan yatırımlar giderek artıyor

Windcat Workboats Genel Müdürü Willem van der Wel de yaptığı açıklamda verilen lisansın, hidrojen tahrikli gemilerin ve sektörün sürdürülebilirliğini artırma çalışmalarında önemli bir adım olduğunu belirti ve denizcilikte hidrojen ikmali yapılmasının, lisanslama sürecinin oldukça karmaşık olan yeni bir gelişme olduğunu vurguladı.

Hidrojen ikmali yapılan Hydrocat 48, rüzgâr çiftliklerinin inşası ve bakımı için mürettebatı açık deniz rüzgâr çiftliklerine götürmek ve limanlara geri getirmek kullanılıyor. Mayıs ayında hizmete alınan gemide CMB.TECH tarafından bir hidrojen enjeksiyon sistemi ile donatılan MAN çift yakıtlı motorlar bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın