HD Hyundai, Londra’da savunuculuk örgütü kuruyor

MDN Editör

Güney Koreli gemi üreticisi HD Hyundai karbonsuzlaştırma hamleleri için 11 nükleer enerji şirketiyle Londra’da yeni bir savunuculuk örgütü kurmak üzere anlaştı

Yeni kurulan Nükleer Enerji Denizcilik Örgütü’nün (NEMO) üyeleri arasında bu alanda önde gelen birçok oyuncu yer alıyor. Öne çıkan isimler arasında Lloyd’s Register, ABD’li reaktör geliştiricisi Terrapower, nükleer santral devi Westinghouse ve Danimarkalı reaktör girişimi Seaborg yer alıyor. Kuruluşun ilk başkanı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (IAEA) eski güvenlik başkanı Mamdouh el-Shanawany olacak.

NEMO’nun rolü, nükleer enerjinin sivil denizcilik hizmetlerinde kullanılmasına yönelik kural ve standartların belirlenmesine yardımcı olmak olacak. Nükleer santraller daha önce ticari gemilere ve denizcilik tesislerine kurulmuş olsa da, pazara giriş geçmişte maliyet ve halkın kabulü faktörleriyle sınırlı kaldı.

Durum böyleyken, yeni nesil daha küçük, daha basit ve daha güvenli reaktör tasarımları denklemi değiştirebilir ve gemide nükleer enerjiyi daha uygulanabilir bir seçenek haline getirebilir gibi görünüyor. NEMO, sadece denizde seyreden gemiler için değil, açık denizlerde, limanlarda ve kıyı sularında bulunan nükleer tesisler için de bu değişimi kolaylaştırmak istiyor.

Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın