Global, Valletta Kruvaziyer Limanına ortak oluyor

MDN İstanbul

Global Yatırım Holding’in iştiraki Global Liman İşletmeleri Malta’nın Valletta Cruise Port Plc şirketinin yüzde 30.79’unu almak için bağlayıcı sözleşme imzaladı.
Sözleşmenin yürürlüğe girmesi için gereken hukuki sürecin işlemeye başladığı ve VCP’nin diğer ortaklarının bu işlemi onaylaması gerekiyor. Global’in VCP’nin daha fazla hissesini almak için de başvuruda bulunduğu ve bu talebin de diğer ortaklar tarafından değerlendirildiği belirtildi.
48 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Valetta Kruvaziyer Limanı 2002 yılında Malta Devleti tarafından 65 yıllığına kiralanmıştı. 2015 yılında 650,000 kruvaziyer yolcusuna hizmet vermeyi öngören VCP önümüzdeki dönemde yolcu kapasitesini artırmayı hedefliyor. Global Holding’ten yapılan açıklamada hisse devir bedelinin ortakların onayından sonra açıklanacağı belirtildi.
EBRD, Global’den hisse aldı
Global Liman hisselerinin yüzde 10.84’ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) satışı için sözleşme imzalandığı duyuruldu. EBRD, Global Liman’ın sermayesinin 66.25 milyon liradan 74.31 milyon liraya artırılması sonucu ihraç edilecek hisseleri satın alacak.

Bunu Paylaşın