Filenin Sultanları Olimpiyat vizesini aldı

MDN Editör

Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde ev sahibi Japonya’yı 3-1 mağlup ederek Paris 2024 Olimpiyatları’nı garantiledi. Ay yıldızlılar, bu galibiyetle yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu’ndaki 6’ncı maçını da kazanan A Milli Kadın Voleybol Takımı Paris 2024 kotasını garantiledi. Ev sahibi Japonya’yı 3-1 yenen Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyatları biletini cebine koydu.

BİRİNCİ SET SONUCU: Türkiye 22-25 Japonya

İKİNCİ SET SONUCU: Türkiye 25-22 Japonya

ÜÇÜNCÜ SET SONUCU: Türkiye 26-24 Japonya

DÖRDÜNCÜ SET SONUCU: Türkiye 25-12 Japonya

A Milli Kadın Voleybol Takımımız böylece üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez olimpiyat oyunlarında boy gösterecek.

“Çok yorulduk ama değdi”

Olimpiyatlara katılma hakkı kazanmamız ile ilgili konuşan Eda Erdem, “Çok zor maç oldu. Turnuvanın en istikrarlı takımı Japonya’ydı zaten. Çok iyilerdi gerçekten, özellikle ilk sette. İkinci seti kazanmamız momentumu değiştirdi. Diğer setlerde oyun denk gitti ama ağırlığımızı koyduk. Çok yorulduk ama değdi. Bu yazın en büyük anlamı Paris Olimpiyatları’na bilet almaktı. Japon taraftarlar çok keyifliydi ve çok saygılıydı. Hayatın her anında çok saygılı insanlar zaten ama Japon seyircilerin desteği bir yere kadar onları götürdü. Bayrakların İstanbul Boğazı’na asılması bizi çok duygulandırdı. Görüntüler çok hoş ama biz bunu hak etik gerçekten. Kimse bize bunu hediye etmedi. Bütün yaz bunun için uğraştık” dedi.

Bunu Paylaşın