Filenin Sultanları, namağlup Avrupa Şampiyonu

MDN Editör

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı setlerde 3-2 yenerek Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında şampiyon oldu.

Milletler Ligi şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile karşılaştı. Millletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan’ı da devirerek yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. 

Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda kaptan Eda Erdem, kupayı CEV Başkanı Aleksandar Boricic’ten aldı. Kupayı kaldıran kaptan Eda Erdem, daha sonra bu sevinci takım arkadaşlarıyla paylaştı. 

FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya kazanan Daniele Santarelli, Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda zafere ulaşarak 2’de 2 yaptı.

Melissa Vargas en değerli oyuncu seçildi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de oynanan mücadele karşılıklı sayılarla başlarken Sırbistan ilk seti 27-25 kazanarak 1-0 öne geçti. A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci sette Ebrar Karakurt’un etkili oyunuyla seti 25-21 kazandı ve durum 1-1’e geldi. Üçüncü sete iyi başlayan ve farkı 4 sayıya kadar çıkaran Filenin Sultanları, bu farkı koruyamadı ve seti 25-22 kaybetti. Dördüncü setin sonunu iyi oynayan ve 25-22 kazanan Ay-Yıldızlılar mücadeleyi karar setine taşıdı. Son sete de etkili başlayan Filenin Sultanları, 15-13 kazanarak durumu 3-2’ye getirdi ve Avrupa şampiyonu oldu. 

Final maçında 41 sayıyla oynayan Melissa Vargas, Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçildi.

Bunu Paylaşın