Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor Avrupa’ya veda etti

MDN Editör

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Sevilla’yı Kadıköy’de ağırlayan Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde Gent deplasmanında boy gösteren Başakşehir ve Fiorentina’yla kendi sahasında karşılaşan Sivasspor Avrupa yolculuklarına veda etti.

Fenerbahçe’ye galibiyet yetmedi

İspanya’daki 2-0’lık dezavantaja rağmen sahaya tur için çıkan Fenerbahçe, mücadeleyi 1-0 kazandı. Ancak bu galibiyet temsilcimize tur için yetmedi.

İngiltere’den Michael Oliver’ın yönettiği maçın tek golünü 41. dakikada Enner Valencia penaltıdan attı.

UEFA Avrupa Ligi’nde kupayı toplamda altı kez müzesine götüren İspanya temsilcisi Sevilla, bu alanda rekoru da elinde bulunduruyor. İspanyol takımı eski adıyla UEFA Kupası da dahil olmak üzere bu turnuvada toplamda 27 sezon katıldı.

İngiltere’den Michael Oliver’ın yönettiği maçın tek golünü 41. dakikada Enner Valencia attı.

UEFA Avrupa Ligi’nde kupayı toplamda altı kez müzesine götüren İspanya temsilcisi Sevilla, bu alanda rekoru da elinde bulunduruyor. İspanyol takımı eski adıyla UEFA Kupası da dahil olmak üzere bu turnuvada toplamda 27 sezon katıldı.

İlginizi çekebilir:

Fenerbahçe, Sivasspor ve Başakşehir galibiyet alamadı

Sivas’ta olaylı gece: Taraftar sahaya girdi, saha karıştı

UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turunda Sivasspor da evinde İtalya temsilcisi Fiorentina’ya 4-1 mağlup oldu ve UEFA Konferans Ligi’ne veda etti. Karşılaşmayı 4-1 kazanan Fiorentina çeyrek finale yükseldi.

Sivasspor’un tek golünü 35. dakikada Erdoğan Yeşilyurt attı.

İki takımın ilk maçında Fiorentina 1-0’lık galibiyet elde etmişti.

Sivasspor’da Caner Osmanpaşa, Mustafa Yatabare, Robin Yalçın sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu. İlk maçta kırmızı kart gören Max Gradel de cezası nedeniyle sahada değildi.

Maçın son anlarında sahaya inen bir Sivasspor taraftarı, Fiorentina’nın genç yıldızı Alessandro Bianco’ya saldırdı. Suratına yumruk yiyen Bianco’nun burnu kan içinde kaldı. Taraftar güvenlik görevlilerince yakalanıp saha dışına çıkarıldı.

Bianco’ya yönelik fiziki müdahalesiyle ilgili olarak Fiorentina Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, “Bu duruma yorum yapacak bir şey yok. Utanılacak bir olay. Futbolcularımız da beklemiyordu. Taraftarın takımı desteklediğini anlıyorum ama bu olayın bütün maçı mahvettiğini düşünüyorum” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da yaşanan olaya dair “Çok özür diliyoruz. Bütün İtalyanlardan özür diliyorum. Olmaması gereken bir şeydi. Maçın bile önüne geçti. Tekrar tekrar özür diliyorum” diye konuştu.

Başakşehir avantajlı skoru kullanamadı

Türkiye’yi UEFA Konferans Ligi’nde temsil eden takımlardan Başakşehir, Çarşamba akşamı evinde Gent ile karşı karşıya geldiği mücadeleyi 4-1’lik skorla kaybetti.

1-1 biten ilk maçın ardından Gent elde ettiği galibiyetle birlikte turnuvada çeyrek finale yükseldi.

UEFA ülke puanında son durum

Sezona 20. sırada başlayan Türkiye, 8 basamak ilerleme kaydederek sezonu 12. sırada tamamladı. 2024-25 sezonu için Avrupa’ya 5 takım göndermeyi garantiledik. Süper Lig’in şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’ne gruplardan değil Play-off’tan başlayacak.

Türkiye’nin sıralamada arkasında yer alan İsviçre’den Basel yoluna devam ediyor. Türkiye sezonu, İsviçre ekibi Basel’in performansına göre 12 ya da 13. sırada tamamlayacak.

Ülke sıralamasında 15. ile 9. sıralarda dizilen ülkeler ve puanlarında son durum;

15. Çekya: 29.050 (Takımı kalmadı)

14. Ukrayna: 29.300 (Shakhtar)

13. İsviçre: 29.925 (Basel)

12. Türkiye: 32.100 (Takımı kalmadı)

11. Sırbistan: 32.375 (Takımı kalmadı)

10. Avusturya: 34.000 (Takımı kalmadı)

9. İskoçya: 36.400 (Takımı kalmadı)

Bunu Paylaşın