EYT’lilerin zaferi

MDN İstanbul

Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)‘a ilişkin yeni gelişme duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de EYT’lilere ilişkin düzenleme kapsamında açıklamalarda bulunduğu toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Ülkemizde üç şartı; pirim ödeme gün sayısı, sigortalılık gün sayısı ve yaşı tamamlayanlar emekli olmaya hak kazanıyor. Yaptığımız düzenleme, diğer iki şartı yerine getirmiş ancak yaşı bekleyenleri kapsıyor. Bu sayede yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emeklilik hakkına kavuşuyor. Eski sitemdeki SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz. Emekli olma konusunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmadan bu haklarına kavuşacaklar” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Bakanımız bu hafta açıklama yapacağını söyledi. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta düzenleme Meclis’e gelebilir. Düzenleme Meclise gelirse ocak ayı içinde komisyonda ve genel kurulda görüşülebilir” demişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın