Erdoğan’ın İsrail doğalgazı yorumu dış basında yer buldu

MDN İstanbul

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ukrayna dönüşü gazetecilerle yaptığı söyleşide, “İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz,’’ ifadeleri dış basında da yer buldu.The National Interest web sitesinde yayımladığı bir haberde, ‘‘Erdoğan: Türkiye ve İsrail Avrupa’ya gaz sağlayabilir (Erdogan: Turkey and Israel Can Supply Gas to Europe)’’ başlığını kullandı. Haberde ayrıca Türkiye’nin Rusya’dan ithal ettiği doğalgaza bağımlılığını azaltmak için İsrail doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılmasına yardım etmeye istekli olduğu yorumuna da yer verildi.

MarineDeal News’ün Şubat 2022 tarihli son sayısında yayımladığımız Neler oluyor? Mavi Vatan’da dinamik gelişmeler… başlıklı makalemizde de ABD’nin East-Med projesini akamete uğrattığına dikkat çekerek, Erdoğan’ın bu konudaki görüşlerine yer vermiştik. Erdoğan’ın, son dönemde İsrail ile yakınlaşma politikasıyla uyumlu görünen bu hamlenin ilerleyen günlerde bazı sürpriz gelişmeleri beraberinde getirebileceğini belirtmiştik.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın