ECB’den korkutucu uyarı

MDN İstanbul

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yönetiminde yer alan ECB Başekonomisti Peter Praet, Euro Bölgesi Krizi’nin 2008’de ABD’de Lehman Brothers’la başlayan finansal krizden çok daha ağır bedeller ödetebileceği konusunda uyardı. Praet, Euro Krizi’nin Lehman’la karşılaştırıldığında çok daha derin ve yapısal sorunları barındırdığının altını çizdi.
Lizbon’da katıldığı bir konferansta konuşan Praet, maliye bakanları toplantısının oldukça önemli bir adım olduğunu hatırlatırken, krizle ilgili birçok farklı pencere olduğunu, buralardaki sorunların aşılması için hızlı olmak gerektiğini belirtti.
ECB Başekonomisti, İspanya’daki bankacılık sisteminin çöküp çökmemesinin Euro Krizi tarafında anahtar bir test olduğunu söyledi. Praet ayrıca çok düşük faiz oranlarının gelecekte bir takım problemleri beraberinde getireceğini anlattı. İspanya ve İtalya’nın borçlanma maliyetleri tavan seviyelerini yeniden test etti. İspanya’da 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 7’nin üzerine çıkarak ölümcül seviyeleri gördü. İtalya’da ise buradaki rakam yüzde 6 oldu.
1949 yılı Herchen doğumlu Praet, yarı Belçikalı yarı Alman. Fortisbank’ın başekonomistliği sonrası 2000-2011 yılları arasında Belçika Merkez Bankası’nda Yönetici Direktörü olarak görev yaptı. Halen ECB’nin yönetiminde yer alıyor ve kurumun başekonomistliğini yürütüyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın