DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı icra edildi

MDN İstanbul

Türkiye’nin ev sahipliğinde 11-22 Eylül 2022 tarihleri arasında Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de gerçekleşen DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı başarıyla icra edildi.
İlginizi çekebilir: 

DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı devam ediyor

Türkiye’nin NATO Mukabele Kuvveti (NRF) Deniz Unsur Komutanlığı (MCC) görevini 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla İngiltere’den devralması öncesi düzenlenen DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı ile TURMARFOR (Türk Deniz Gücü) ve İspanya Deniz Kuvvetleri amfibi unsurlarının harekâta hazırlık seviyesi test edildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve #NATO üyesi 15 ülkeden unsurların katılımıyla Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de başarıyla icra edildi” ifadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın