DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı devam ediyor

MDN İstanbul

Türkiye’nin ev sahipliğinde 11-22 Eylül 2022 tarihleri arasında Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı icra ediliyor.

NATO Mukabele Kuvveti (NRF) Deniz Unsur Komutanlığı (MCC) görevini 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla İngiltere’den devralacak olan Türkiye, DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı ile TURMARFOR (Türk Deniz Gücü) ve İspanya Deniz Kuvvetleri amfibi unsurlarının harekâta hazırlık seviyesi değerlendirilecek.

İlginizi çekebilir:    NATO görev grubunda komuta Türkiye’ye geçti

Türkiye (Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı) ve NATO üyesi 15 ülkeden toplam 52 gemi, 4 denizaltı, 34 uçak, 16 helikopter, 2 İHA, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri, SAT/SAS Görev Timleri, kıyı birlikleri ve Tatbikat Kontrol Merkezi dâhil yaklaşık 8 bin personelin görev aldığı DYNAMIC MARINER/MAVİ BALİNA/NUSRET-2022 Tatbikatı, 2022 yılında Akdeniz’de icra edilen en geniş katılımlı NATO tatbikatı.

 

Aksaz Deniz Üs Komutanlığında 11 ve 12 Eylül 2022 tarihlerinde liman eğitimleri ve koordinasyon toplantılarının düzenlendiği ve 13-17 Eylül 2022 tarihleri arasında Harekâta Hazırlık ve Kuvvet Entegrasyon eğitimleri ile Fiilî Silah Atışlarının gerçekleştiği tatbikatta,  18-22 Eylül 2022 tarihleri arasındaysa Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de eş zamanlı olarak Bölgesel Deniz Kontrolünün Sağlanması, Kritik Altyapıların Korunması, Deniz Güvenliği ve Deniz Ulaştırma Hatlarının Korunması ile Hibrit/Asimetrik Tehdide Karşı Koyma eğitimlerini içeren “Çok Tehditli Ortamda Harekât” eğitimleri icra ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın