Dövizde sert düşüş

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan dövize endeksli mevduat formülü sonrası dolar ve euro’da sert bir düşüş yaşandı.

Dün güne 16,50’den başlayıp akşam saatlerinde 18,36 ile rekor kıran dolar bugün 11,73’e kadar gerilerken bu yıl başından beri dolar karşısında yüzde 56’yı aşan kayıp yaşayan TL’de dün geceki hareketle birlikte bu oran yüzde 45’e geriledi. 20 TL’yi geçen euro kuru ise bu sabah 13 TL’nin altına geriledi.

Erdoğan konuştu dolar düşüşe geçti
Dünkü Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan tasarruflarını değerlendirenlerin kurdaki yükselişten etkilenmemeleri için yeni bir sistem uygulanacağını belirtirken, “Kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri başlıklarıyla ifade etmek istiyorum,” dedi.

Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunduklarını söyleyen Erdoğan, “İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak,” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın