Petronas EMEA Bölgesi’ne yeni atama

MDN İstanbul

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas’ın madeni yağ üretim, satış ve pazarlama iş kolu Petronas Lubricants International’da (PLI) yeni bir üst düzey atama gerçekleşti. Bu kapsamda Petronas grubu içerisinde önemli görevlerde bulunan Domenico Ciaglia; şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’yı içine alan EMEA Bölgesi’nin Bölge Yöneticisi olarak atandı. Son 4 yıl boyunca Petronas grubu şirketlerinden oto bakım koruma sektöründe faaliyet gösteren Arexons’da CEO olarak görev yapan Domenico Ciaglia, Petronas markalı ürünlerin uluslararası alanda güçlenmesinde de rol oynadı. Konuyu değerlendiren Ciaglia, “Sahip olduğumuz bilgi, birikim ve deneyimle; madeni yağ, fonksiyonel sıvılar ve yeni çözümlerimiz ile müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Ortaya çıkacak yeni pazar koşullarına hızla uyum sağlamak ve yanıt vermek için değişiklikleri izlemeli ve stratejimizi buna göre kurgulamalıyız. Etkili bir şekilde yönetildiklerinde, yeni pazar koşullarının potansiyel büyüme için yeni fırsatlar sunacağına inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Domenico Ciaglia

Chicago DePaul Üniversitesi İşletme Ekonomisi mezunu olan Domenico Ciaglia, otomotiv ve otomotiv madeni yağları sektörünün yanı sıra kimyasal ürünler konusunda da Petronas grubu içerisinde birçok kilit pozisyonda görev aldı. 27 yıllık kariyeri boyunca pazarlama ve iş geliştirme alanlarında çeşitli görevlerde bulunan Ciaglia, Fiat/Magneti Marelli Grubu’nda ve özel şirketlerde görev yaptı. Son on yılda Kuzey Amerika Genel Müdürü ve Pazarlama Stratejisi ve İş Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Ciagla, Petronas PLI’nin madeni yağlar ve fonksiyonel sıvılar alanında küresel bir lider olmasına katkı sağladı. Ciaglia, son 4 yıl ise Petronas grubu şirketlerinden olan ve oto bakım – koruma sektörlerinde faaliyet gösteren Arexons şirketinde CEO olarak görev yaptı. Petronas markalı ürünlerin İtalya pazarı dışında uluslararası alanda güçlenmesinde de rol oynayan Domenico Ciaglia, 2007-2012 seneleri arasında Genel Müdür olarak Petronas Madeni Yağlar Türkiye’de görev aldı.

Petronas Madeni Yağlar
Petronas Madeni Yağlar (Petronas Lubricants International), Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas’ın global madeni yağ üretim ve pazarlama iş koludur. 2008 yılında kurulan ve kökleri 1912 yılına kadar dayanan Petronas Lubricants International, küresel çapta 80’den fazla pazarda yüksek kaliteli otomotiv ve endüstriyel madeni yağ ürünleri üretmekte ve pazarlamaktadır. Merkezi Kuala Lumpur’da bulunan Petronas Madeni Yağlar, 27 ülkede 30’un üzerinde pazarlama ofisine sahipken, 1993 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Şu anda ilk 10 arasında yer alan Petronas Lubricants International (Petronas Madeni Yağlar), dünyanın önde gelen madeni yağ şirketlerinden biri olarak konumunu korumak için agresif bir iş büyüme stratejisi yürütüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın