Denizin Şehrinden Denizcilik Şenlikleri düzenlendi

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından Denizin Şehrinden Denizcilik Şenlikleri düzenlendi. Organizasyon, İBB Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı danışmanlığında planlandı.

İBB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Emekli Dz. Albay Barbaros Büyüksağnak’ın geçen yıl kurulmasında öncü olduğu Denizcilik Çalışma Grubu’nun ilk denizcilik projesi olan etkinlikte, İBB Kültür Daire Başkanlığı, İBB Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, ilgili Daire Başkanlıkları, birçok deniz ve denizci dostu gönüllü yer aldı.

“Denizcileşen Türkiye” yolunda deniz kültürümüzün gelişmesi ve tüm Türkiye geneline yayılması için görev alan, fikri katkı sağlayan her kişi ve kurum yetkilileri bu önemli adımla başta İstanbul halkı olmak üzere bir deniz ülkesi olan Türkiye’nin tüm illerinin de denizle her anlamda bütünleşeceği ve denizciliğin büyükten küçüğe her bireyce içselleşmesine katkı sağlayacağı düşünüldü.

Etkinlikle ilgili konuşan Büyüksağnak, “Şenlik İBB’nin İstanbul halkı için denizcileşme adına, Mavi İstanbul konseptiyle düzenlenen ilk deniz temalı Şenlik oldu. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun vaadleri arasında yer alan Şenlik Pandeminin etkisi ile 2 yıldır yapılamamıştı” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı himayesinde 2005 yılında gerçekleştirilen Marmaris Denizcilik Festivali Komitesi’nde de aktif olarak yer alan ve pandemi nedeniyle 2 defa ertelenen İBB Deniz Şenliği hazırlık çalışmalarına denizci gözüyle katkı sağlayan İBB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Barbaros Büyüksağnak MarineDeal News’e özel verdiği demeçte ise “Bu çapta denizcilik şenlikleri İstanbul’da ilk kez düzenleniyor. Umarım önümüzdeki yıllarda geleneksel hâle gelecek ve İstanbul Denizcilik Festivali formatına dönüştürülecek. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kapsayan etkinlikler düzenlendi” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın