Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Harp Okulu Diploma Töreni’nde konuştu

MDN İstanbul

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni bugün düzenlendi. Diploma törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

Deniz Harp Okulumuzdan mezun olan 454 Türk ve 12 misafir öğrencimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Engin birikimleriyle mezunlarımızın yetiştirilmesine katkı veren tüm hocalarımızı ve komutanlarımızı kutluyorum. Vatana, millete, devlete ve insanlığa böylesine hayırlı evlatlar yetiştiren kıymetli ailelerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bizim gözümüzde birer kültür elçimiz olan misafir öğrencilerimize başarılar diliyorum. Deniz Harp Okulumuz bu sene 250’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 1773 yılında Kaptan-ı Derya Gazi Hasan Paşa tarafından kurulan okulumuz, tam 2 buçuk asırdır yetiştirdiği bahriyelilerle donanmamızın gurur kaynağı olmayı sürdürüyor. Deniz Harp Okulumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi minnetle yad ediyorum. Milli Savunma Üniversitemizin bünyesinde eğitim ve müfredat bakımından yenilenen, daha modern ve sivil yapıya kavuşan okulumuzun başarı grafiği sürekli yükselmektedir. Çağın gerektirdiği her türlü teorik ve pratik eğitimi alan bahriyelilerimiz, başta şehadet kültürümüzü olmak üzere bizi biz yapan kadim değerlerimizi özümseyerek göreve hazırlanmaktadır.

Bunu Paylaşın