COSCO, yeşil yakıt sertifikaları için GSBN blockchain ile ortaklık kurdu

MDN İstanbul

Global Shipping Business Network (GSBN), blok zinciri teknolojisiyle desteklenen izlenebilir ve doğrulanabilir yeşil yakıt sertifikalarını düzenlemek için COSCO Shipping (COSCO) ile bir pilot çalışmayı tamamladığını bildirdi

COSCO, taşıyıcı tarafından biyoyakıt satın alındığını belgeleyen Sürdürülebilirlik Kanıtı Sertifikaları (PoS) ile daha çevre dostu yakıtlar kullandıklarını doğrulamak üzere şirketlere verilen yeşil sertifikalar arasında bağlantı kurmak için GSBN ağını kullanarak, Hi ECO blok zinciri tabanlı nakliye ürününü piyasaya sürmek üzere GSBN ile ortaklık kurdu.

COSCO Shipping Stratejik Müşteri Geliştirme ve Bakım Departmanı Müdürü Tang Wei, “Hi ECO Sertifikası, karbon emisyonunu azaltma taahhüdümüzle uyuşuyor ve yeşil gemicilik yoluyla müşterilerimize sağlamayı hedeflediğimiz değere katkı sağlıyor. Bu öncü çözümün, tarafsız olarak hizmet veren GSBN aracılığıyla adil ve hakkaniyetli olması garanti altına alınmış olup, blok zinciri özellikli platformu aracılığıyla müşterilerimize değişmezlik ve izlenebilirlik güvencesi sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

GSBN CEO’su Bertrand Chen, “Karbonsuzlaştırmanın etkisini ölçmek için güvenilir verilere erişim gerekiyor. COSCO ile bu pilot çalışmanın tamamlanması, yeşil iddiaların izlenebilir ve doğrulanabilir olmasını sağlamaya yönelik olumlu bir adımdır. Bunu yaparak, yatırımları haklı çıkarmak ve zaman içinde yeşil gemiciliği daha da genişletmek için yeşil gemiciliğin değerinin hesaplanabileceği erdemli bir döngü yaratabiliriz. Üyelerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışarak karbonsuzlaştırma geçişlerine yardımcı olacak daha fazla çözüm sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Blok zinciri, her bir yeşil sertifikanın gerçek bir biyoyakıt alımına karşılık geldiğini garanti etmek için kullanılan bir sistemdir.

Smart Maritime Network

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın