CMA CGM 8 metanolle çalışan gemi sipariş etti

MDN İstanbul

Fransa merkezli CMA CGM, Çin’de bulunan Shanghai Waigaoqiao Tersanesi (SWS)’nden metanolle çalışan 8 konteyner gemisi siparişi etti

Bununla beraber, firmanın metanolle çalışan gemi sipariş sayısı gCaptain’ın verilerine göre, 34’e çıktı. 9,200 TEU’luk gemilerin tesliminin 2027’de yapılması planlanıyor. 1 milyar dolar tutan sipariş, geçen seneden beri Dalian Tersanesi’nden 6 tane 15,000 TEU’luk, 12 tane Hyundai Samho’dan 13,000 TEU’luk ve Jiangnan Tersanesi’nden 6 tane 15,000 TEU’luk gemi sipariş eden CMA CGM’in dördüncü tur metanollü çift yakıt sistemiyle çalışan gemi siparişi oldu.

CMA CGM, dünyanın ikinci en büyük konteyner nakliye firması adayı

CMA CGM’in siparişleri toplam 123 gemiye ulaştı. 1.2 milyon TEU’luk kapasite anlamına gelen bu sayı firmanın Maersk’i geçerek dünyanın ikinci en büyük konteyner nakliye firması olma adayı yaptı.

Yakın zamanda firma, biyometan ya da sentetik metana dönüştürülme potansiyeli olan LNG’yle çalışan gemilere odaklandı. LNG’nin sera gazı emisyonunu azaltmak için uzun vadeli bir çözüm olmayacağını bilse de şirket, ince parçacık, sülfür oksit ve nitrojen oksit emisyonunu azaltmak gibi kısa vadeli çözümler sunduğu için gemilerinin çevreye olan etkisini kontrol etmekte şu an elindeki en iyi seçeneğin LNG yakıt olduğuna inandığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta, CMA CGM ve Maersk enerji dönüşümünü hızlandırmak adına yeşil metanol, biyo/e-metan gibi alternatif çevreci yakıtlar geliştirmek için işbirliği yapacaklarını açıkladı.

gCaptain

Bunu Paylaşın