ClassNK’den amonyak onayı

MDN İstanbul

Japon “K” Line ile Shin Kurushima Tersanesi tarafından geliştirilen amonyak yakıtlı bir araba taşıyıcısının konsept tasarımı ClassNK tarafından AIP onayı aldı.

Şirketlerin geliştirilen amonyak projesi için potansiyel risk değerlendirmeleri ve güvenlik önlemlerini formüle ettikleri açıklanırken çalışmanın çevresel etkiyi azaltmak ve operasyonel gereksinimleri gerçek anlamda karşılayabilecek düzeyde olduğu belirtildi.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

“K” Line, Japonya’nın en büyük kamu yönetimi kuruluşu olan Yeni Enerji ve Endüstriyel Teknoloji Geliştirme Organizasyonu (NEDO) ‘ndan finansman sağlanan proje kapsamında amonyak yakıtlı bir geminin operasyonel etkinliğini ortaya koyacak.

Kullanımı sırasında karbon salınımı yapmayan amonyak, IMO’nun 2050 hedeflerine ulaşmada etkili olarak gördüğü yeni nesil yeşil yakıtlar arasında yer alıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’nın tahminlerine göre 2050 yılına gelindiğinde deniz taşımacılığının küresel enerji ihtiyacının yüzde 45’i amonyak yakıt üzerinden sağlanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın