Çin’in dev güneş panelleri dünya enerjisini nasıl etkiliyor?

MDN İstanbul

Uluslararası Enerji Ajansı, güneş panelleri imalatının Çin’de çok fazla yoğunlaşmış olmasının yarattığı arz güvenliği sıkıntısına işaret etti.dev güneş

EIA yaptığı değerlendirmede, küresel karbon salınımını azaltma hedeflerinin yakalanması için önemli olan güneş panellerinin, arz güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı.

Dünyanın cari güneş paneli üretim kapasitesini 2030’a kadar ikiye katlaması gerektiğini belirten IEA, güneş modülleri ve hücreleri üretileceğini vurguladı.dev güneş

2021 yılında güneş enerjisi panelleri için polisilikon üretiminin yüzde 79’una Çin’in ev sahipliği yaptığını belirten Uluslararası Enerji Ajansı, bunun yüzde 42’sinin Çin’in Xinjiang bölgesinde olduğunu da ifade etti.

Çin’in ocak ayında açıklanan rakamlarda çatı güneş paneli kapasitesini 108 gigavata çıkararak bu alanda dünyanın en geniş kapasitesine sahip ülkesi haline geldiği açıklanmıştı. Maliyetler nedeniyle tahminlerinin altında bir ek kapasite üreten Çin’in, 2022 ve 2023 yıllarında da yeni rekorlar kırarak lider konumunu koruyacağı düşünülüyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın