Cemre dünyanın en büyük gemisini inşa edecek

MDN İstanbul

Cemre Tersanesi, Norveçli Seistar Holding ile iki adet çevre dostu canlı balık taşıma gemisi inşa etmek için sözleşme imzaladı.

Seistar için Norveç SALT tarafından tasarlanan gemiler DNV GL klas kurallarına göre inşa edilecek. Norveç bayrağı taşıyacak ve gemilerden biri 69,9, diğeri ise 110 metre uzunluğunda olacak.

Gemilerden 110 metre uzunluğundan olanı 8,000 m3 yük kapasitesi ve 12,000 ton ağırlığıyla dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi olacak.

Teslimatı tamamlandıktan sonra Batı Norveç’te hizmete girecek olan gemiler, bu bölgeye göçen somonlar için artan arıtma ve nakliye taleplerini karşılayacak. Gemilerin tasarımı balıkların zarar görmeden taşınmasına ve verimli olarak işlenmesine olanak sağlayacak. Batarya tahrik sistemleri ile yürütülecek gemilerde enerji kullanımının minimum düzeyde olması amaçlandı. Gemilere silindirik balık tankları monte edilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın