Bitcoin, 21’inci yüzyılın altını olacak

MDN İstanbul

Global kripto para borsası Thodex’in Kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, Bitcoin’in piyasaya çıktığı 2009 yılından beri dünyanın en çok tercih ettiği kripto para birimi olduğunu belirterek, “Herhangi bir merkez bankası ve resmi kuruma bağlı olmaması, blok zinciri teknolojisini kullanması, ortak bir para birimi olarak dünyanın her yerinde sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi, hem ödeme hem de yatırım aracı olması nedeniyle insanlar Bitcoin almaya yöneliyor,” dedi.

Paraya alternatif olacak
Bitcoin ve birçok kripto paranın bazı ülkelerde resmi olarak kabul gördüğüne dikkat çeken Özer, “Birçok ülkede de bu konuda çalışmalar devam ediyor. Yatırımcılar tarafından bakıldığında da artık kabul görmüş bir para birimi olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin ağırlıklı şekilde bir yatırım aracı olarak kullanılıyor. Ancak gelişen teknoloji ve pandeminin de etkisiyle günlük alışverişlerde bile Bitcoin’in kullanılması, alternatif bir para birimi olduğunu da gösterdi,” şeklinde konuştu.

Kurumların da güvenini kazandı
Bitcoin’in ağırlıklı olarak bir yatırım aracı olarak kullanıldığını ifade eden Özer, “Bitcoin, Coindesk’in verilerine göre 30 Kasım’da en yüksek seviyesi olan 19,920.53 doları gördü. Bu toparlanma, kripto paranın tarihinde ilk kez 20 bin doları aşabileceği yönündeki beklentileri güçlendirdi. Bu yükselişin en önemli nedenlerinden biri, Bitcoin’in artık kurumların da güvenini kazanmış olması,” dedi.

JP Morgan, Citibank ve Deutsche Bank gibi finans kuruluşlarının son dönemdeki yatırım notlarında Bitcoin’den ‘21’inci yüzyılın altını’ olarak söz ettiklerini hatırlatan Özer, “Hatta Citibank’ın Aralık 2021 için 300 bin dolar gibi oldukça iddialı bir fiyat vermesi de dikkat çekici. Bitcoine ilgi her geçen gün artıyor. Yatırımcı profilinin Z kuşağından oluşması nedeniyle Bitcoin’in uzun vadede geleneksel yatırım aracı olan altın ile daha yoğun bir rekabete girişmesi bekleniyor,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın