BIMCO değişime hazırlanıyor

MDN İstanbul

BIMCO, Şadan Kaptanoğlu’ndan sonra başkan olacak ismin görevini devralacak başkanını seçti. Reederei F. Laeisz’in CEO’su Nikolaus H. Schues, gelecek dönemin başkanı Sabrina Chao’nun yerine geçecek başkan olarak belirlendi.

Böylelikle Şadan Kaptanoğlu’ndan görevini 2021 yılında devralacak olan Chao’nun yerine geçecek kişi Schues olmuş oldu.

BIMCO’nun başkanlık sisteminde organizasyonel sürekliliğin sağlanması amacıyla başkan adayı, göreve başlamadan önce iki yıl boyunca Yönetim Kurulu’nda çalışıyor. Ayrıca seçimden sonra eski başkan da iki yıl boyunca Yönetim Kurulu’nda olmaya devam ediyor.

Alman Reederei F. Laeisz’in CEO’su olarak konteyner gemileri, araba taşıyıcıları, LPG taşıyıcıları ve araştırma gemilerinden oluşan bir filoyu denetleyen Schues, daha önce BIMCO’da Başkan Yardımcılığı ve Almanya Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Kâr amacı gütmeyen bir uluslararası denizcilik örgütü olan BIMCO’nun 120’den fazla ülkede bin 900 üyesi bulunuyor. Bu anlamda BIMCO, dünya tonajının yüzde 59’unu temsil ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın