Başkanlık adaylığı için Cem Melikoğlu’nun önündeki engel kalktı

MDN İstanbul

Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, Vakfın 68’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda adaylığını tekrar koyabilecek.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 19 Ağustos 2022 tarihinde Cem Melikoğlu’na vermiş olduğu disiplin cezasının iptali için açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İlginizi çekebilir:

‘Aday olup olamayacağıma hukukçular karar verecek’



Mahkeme, davacıya hangi fiili sebebiyle yazılı uyarı cezasının verildiğinin belli olmadığı görüldüğünden, soruşturma usulü ve belirlilik ilkelerine aykırılık teşkil etmesi nedeniyle dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varıldığını bildirdi.

Mahkeme ayrıca dava konusu işlemin uygulanmaya devam edilmesi hâlinde davacının tekrar Türk Loydu Vakfı seçimlerine katılamayabileceği ve bu durumun davacı açısından telafisi güç zararlara neden olabileceği sonucuna varıldığını açıkladı.

Karar sonucunun tamamı şu şekilde:

Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı Kanun’un 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, Kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olmak üzere, 14/04/2023 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.

Bu karara göre Cem Melikoğlu, mevcut görevini sürdürebilmek için Türk Loydu Vakfı başkanlığı için aday olabilecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın