ARES, Umman’ın ilk botunu teslim etti

MDN İstanbul

ARES Tersanesi Umman’ın ilk devriye botu ARES 85 HERCULES’i teslim etti. Umman Polis Sahil Güvenliği (ROPCG) ile ARES Tersanesi arasında imzalanan anlaşma gereği 4 yılda teslim edilecek 14 hızlı devriye botunun ilki teslim edildi.

Silah ve uyuşturucu kaçakçılığının, yasadışı göçün önlenmesi ve insan kaçakçılığının kontrol altına alınması adına ülke sularında devriye yapmak ve güvenliği sağlamak amacıyla üretilen ARES 85 HERCULES, 55 knot’a kadar yüksek hız kapasitesine sahip. Geniş kapsamlı haberleşme teçhizatı bulunan gemide elekto optic (E/O) sensörler ve X-band deniz radarı mevcut. Çeşitli potansiyel senaryolarda uygulanabilmesi için çok yönlü ateş gücü sağlayan 12,7 mm’lik otomatik uzaktan kumandalı deniz silahına da sahip gemi; askeri kurtarma operasyonları için RHIP operasyonları başlatıp geri çekebiliyor.

7 yıl gövde garantisi ile teslim edilecek botlar için Tersane’nin mühendislik ekibi Umman’daki kullanıcılara 7/24 teknik destek sağlayacak; ROPCG personeline mühendisler, uzman taktisyenler ve eğitmenler tarafından 300 gün boyunca 200’ün üzerinde kapsamlı operatör ve bakım eğitimi de verilecek.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın