Arap Birliği Yunanları sevindirdi

MDN İstanbul

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit

Arap Birliği, Yunanistan ile ilişkilerini geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.

Mısır merkezli Egypt Today haber sitesinde yer alan haber göre Pazartesi günü Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya gelen Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Gheit tarafından Arap-Yunan ilişkilerini geliştirmek için bir işbirliği mekanizması kurulmasını istenirken Arap Ligi tarafından yapılan açıklamada ise Arap Ligi ile Yunanistan arasında çeşitli bölgesel ve uluslararası forumlarda periyodik siyasi koordinasyonu sürdürme mekanizmasının kurulmasının istendiği yinelendi.

Mekanizmanın iki tarafın karşılaşacağı tüm zorluklarda istişare yapmaya devam etmesine yardımcı olacağının belirtildiği haberde iki yetkilinin ayrıca Libya’daki gelişmelerin de dahil olduğu ortak endişelerinin bulundukları konuları ele aldıkları bildirildi.

 

İlginizi çekebilir:     Mısır’dan Türkiye’ye açık kapı

 

Yunan basınının ilgisini çekti
Arap basınında çıkan haberler Yunan TV’si Pentapostagma inernet sitesinde ‘’Yunanistan Türkiye’nin yayılma politikalarına karşı Arap dünyası ile ortak noktada’’ başlığıyla haberleştirildi.

Dendias ile bir araya gelen Gheit’in birçok bölgesel ve uluslararası forumda Arap Birliği’nin Yunanistan ile periyodik siyasi koordinasyonu sürdürme çağırında bulunduğunun belirtildiği haberde Yunan Dışişleri Bakanı’nın ayrıca Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile de bir araya geldiği belirtildi.

Haberde Shoukry’nin Yunan Donanması’yla birlikte yakın bir zamanda Suudilerin de yer aldığı ortak tatbikatlar planlandığı bildirilirken Türkiye’nin kendi çıkarları için geliştirdiği ‘’Mavi Vatan’’ sınırlarını empoze etme çabalarının Riyad tarafından acil ve büyük bir tehlike olarak görüldüğü aktarıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın