Anadolu’nun uygarlık tarihine yolculuk

MDN İstanbul

Meşher’in üçüncü sergisi olan “Maziyi Korumak: Sadberk Hanım Müzesi’nden Bir Seçki”, 19 bini aşkın eserin bulunduğu müzenin Arkeoloji ve Türk-İslam Sanatı koleksiyonlarından seçilen 210 adet nadide eserle ziyaretçileri Anadolu’nun uygarlıklar tarihinde bir yolculuğa çıkaracak.Vehbi Koç Vakfı (VKV) kurumlarından biri olan Sadberk Hanım Müzesi’nin yarım asıra yakın zaman içerisinde oluşan kültürel birikiminin geniş kitleler ile buluşturulması hedeflenerek, koleksiyondan seçilen 210 adet eser geçici bir süre için İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de sergileniyor. Her bir eser ait olduğu döneme ışık tutarak, M.Ö. 6 bin yıldan 20’nci yüzyıla uzanan geniş bir zaman diliminin öyküsünü geleceğe taşıyor.

Serginin küratörlüğünü Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi üstleniyor. Kuruluşunun 40’ıncı yılında Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin çeşitliliğini ve zenginliğini ortaya koyduğunu dile getiren Bilgi, Meşher’deki “Maziyi Korumak: Sadberk Hanım Müzesi’nden Bir Seçki” sergisi için, ‘‘Müze, kuruluşunu izleyen yıllarda Türkiye çapında önemli roller üstlenmeye hazır, genç bir oluşumdu. Bugün ise artık zengin koleksiyonlarıyla saygı gören ve uluslararası platformda bilinen, köklü bir kültür ve eğitim kurumu. Kırkıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul’un kalbi sayılabilecek bir mekânda, Meşher’de düzenlenen ve ziyaretçileri binlerce yıllık bir zaman yolculuğuna çıkaran sergi, Anadolu uygarlıklarını çarpıcı örneklerle göstermenin yanı sıra Osmanlı sanatını en seçkin örneklerle gözler önüne sererek müze koleksiyonunun çeşitliliğini ve zenginliğini ortaya koyuyor, ”dedi.

Sergi ile eş zamanlı olarak, Meşher ve Sadberk Hanım Müzesi’nin ortak gerçekleştireceği çevrimiçi bir etkinlik programı da planlanıyor. Pandemi sebebiyle alınan sağlık tedbirleri gereği, seminer, atölye ve çocuk etkinlikleri Meşher’in dijital platformlarında gerçekleştirilecek. Etkinlik takvimi, Meşher’in e-bülteni ve sosyal medya kanallarından takip edilebilir.

Sadberk Hanım Müzesi’nden zengin bir seçkiye ev sahipliği yapan Meşher, 10 Aralık’ta açılacak sergi ile ziyaretçilerini binlerce yıllık bir zaman yolculuğuna çıkaracak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın