ANADOLU denize açıldı

MDN İstanbul

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinesinde, inşası bittiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri Donanması’nın en büyük savaş gemisi unvanını alacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU, test faaliyetleri için denize açıldı. İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nden denize açılan gemi, başarıyla gerçekleştirilen testlerin ardından inşasına devam edilmek üzere tekrar tersaneye döndü.

Sedef Tersanesi tarafından yapılan açıklamada, “Tersanemizde inşa edilen TCG ANADOLU 27.02.2022 Pazar günü, rıhtımdan demir bölgesine açığa çıkarılmış, başarıyla gerçekleştirilen test ardından tekrar tersanemize dönüş yapmıştır,” denildi.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesinin ardından TCG önadını alacak. TCG, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait olan gemilerin önadıdır. Türkiye Cumhuriyeti Gemisi kısaltması anlamını taşıyan TCG,Türk Donanması’ndaki tüm gemilerin adının önünde yer alır çünkü bu gemiler Türk halkının ortak malı olarak kabul edilmektedir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın