Almanya, F125 fırkateyn sınıfı desteğini beş yıl daha uzattı

MDN İstanbul

Alman Bundeswehr, F125 Alman Donanması fırkateyn sınıfının teknik-lojistik desteğine (TLS) ilişkin mevcut sözleşmeyi 1 Mart 2029’a kadar beş yıl daha uzattı. Programın temel amacı F125 sınıfının sürekli gelişen ihtiyaçlar karşısında operasyonel hazırlığını sağlamak.

Bu değişiklik kapsamında, iki Alman tedarikçi Thyssenkrupp Marine Systems ve ARGE F125 konsorsiyumunun bir parçası olan NVL Group, bu sınıftaki dört geminin yanı sıra kuzey Almanya’daki Wilhelmshaven’deki test ve eğitim merkezinin operasyonel hazırlığını sağlayacak.

F125, Arge F125 tarafından Alman Donanması için tasarlanıp inşa edilen çok amaçlı bir fırkateyndir.

Orijinal olarak 2005 ile 2022 yılları arasında Almanya Donanması’na tasarlanıp inşa edilen ve teslim edilen dört yüzey savaşçısı, ana üsse dönmeden önce iki yıla kadar dünya çapında konuşlandırılabilecek. Tropikal koşullarda bile yılda 5.000 saate kadar çalışma kapasitesine sahip.

F125 fırkateyninin ana görevi, ağ merkezli operasyonlarda çok uluslu görevler de dahil olmak üzere müşterek görevlerde yer almaktır. Diğer donanmalarla tamamlayıcı sistemlere duyulan ihtiyaç en son TLS modifikasyonunu daha da gerekli hale getiriyor.

Thyssenkrupp su üstü gemileri işletme birimi başkanı Dr. Oliver Juckenhöfel, “F125 sınıfı, Alman Donanması’nın önümüzdeki yıllardaki operasyonel taahhütlerinin omurgasını oluşturacak. Kamu müşterisiyle birlikte gemilerin operasyonel hazırlığının sağlanması, Almanya’nın güvenlik politikasına aktif bir katkıdır ve bunu yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ağırlığı 5.500 ton olan F125 fırkateyni, Meko-D konfigürasyonunu temel alan yeni ve gizli bir gövde üst yapı tasarımına sahip, toplam uzunluğu 149,6 m, genişliği 18,8 m ve deplasmanı 7.200 tondur. Fırkateynde ayrıca 50 özel kuvvet askeri ve teçhizatı da bulunuyor. Caydırıcılık ve koruma için tazyikli su ve projektör gibi öldürücü olmayan silahlarla donatılan fırkateynde aynı zamanda 12,7 mm ile 155 mm arasında değişen, hızlı ve otomatik nişan almaya olanak tanıyan on adet top mevcut.

Naval Technology

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın