Alman Donanması Kızıldeniz’de Amerikan dronunu düşürmeye çalıştı

MDN Editör

Alman Donanması’na ait bir savaş gemisi 29 Şubat haftası, Kızıldeniz üzerinde bir Amerikan insansız hava aracını düşman hedef zannederek ateş açtı

Alman askerî haber kaynağı Augengeradeaus’a göre, Alman fırkateyni Hessen’in mürettebatı salı gecesi bilinmeyen bir insansız hava aracı tespit etti ve kimliğini doğrulamak için çalıştı.

Alman savunma sözcüsü Michael Stempfle, diğer müttefik operatörlerle iletişimin işe yaramadığını açıkladı. Hessen, tehdidi ortadan kaldırmak için iki SM-2 uzun menzilli uçaksavar füzesiyle ateş açtı. Ancak, yüksek özellikli füzelerin her ikisi de teknik nedenlerden dolayı hedeflerini ıskaladı.

Tanımlanamayan hedef aslında transponderi açık olmadan uçan bir Amerikan MQ-9 Reaper gözetleme/saldırı dronuydu. Amerikalı bir savunma yetkilisi çeşitli medya kuruluşlarına yaptığı açıklamaya göre uçak hasar görmedi ve görevine devam etti.


Defense News’e konuşan yetkili, “CENTCOM, bu olaya yol açan koşulları araştırmak ve hava sahasının güvenli bir şekilde çatışmasız hale getirilmesini sağlamak için AB ve Aspides Operasyonu ile yakın koordinasyon halinde” dedi.

Maritime Executive

Bunu Paylaşın