ALBATROS-S İDA Sürüsü yeni yetenekler öğreniyor

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Aselsan ve alt yüklenici KOBİ’leri tarafından yürütülen ALBATROS-S İDA Sürü Projesi’yle ilgili bir paylaşım yaptı.

İlginizi çekebilir:    Donanmanın insansız geleceği: SİDA

Paylaşımında Yüksek otonomi özellikli sürü insansız deniz araçları geliştirmeye ve İDA ailesini genişletmeye devam ettiklerini belirten Demir, “Projenin 3’üncü aşamasında 8’li sürü mimarisini hayata geçirdik. ALBATROS-S İDA Sürüsü farklı görevler icra ediyor, alt görev paylaşımı yapıyor, alt sürülere bölünüyor. Arama-kurtarma, geniş alan tarama-tespit, refakat, şüpheli araçlara angajman ve insanlı sistemlerin kullanılmasının riskli olduğu hallerde görev yapabilecek şekilde temel yetenekler geliştirildi. Hedefimiz İDA’larda da İHA’lardaki gibi öncü olmak. devamı gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın