AFAD: 1 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

MDN MEDIA

Fotoğraf: AA

Merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan ve öğle saatlerinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişi hayatını kaybederken 69 kişi yaralandı. afad

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi merkezli 5,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin yapılan açıklamada, “Deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bakan Özer açıkladı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depreme ilişkin açıklama yaptı. Özer, “Malatya’ da saat 12.04 itibariyle  5,6 büyüklüğünde  bir deprem yaşadık. İlk belirmelere göre 22 binamız yıkıldı. 20 vatandaşımızı hemen hastanelere intikal ettirdik,  5 vatandaşımızı da enkazlardan kurtardık.” dedi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer: 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, çalışmalar sürüyor

Açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, “5 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 69 yaralımız hastanelere sevk edildi.” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın