ABS, krize rağmen seminerlerini artırdı

MDN İstanbul

ABS  Türkiye Ofisi bu yılın ikinci seminerini 12 Şubat 2009’da Marriott İstanbul Oteli’nde gerçekleştirdi. Seminerde, “Management System Update” yani “Denizcilikte Yönetim Sistemlerindeki Yenilikler” konusuylu birlikte ABS Avrupa Bölgesi  SESC sorumlusu Kaptan Steve Blair tarafından ISM sertifikasyonu ile ilgilil yürürlüğe giren son kurallar da anlatıldı. ISM, ISO9001:2008 yayınları, IMO’daki yeni yayınların ve kuralların yanı sıra seminerin ilgi çeken kısımlarından biri de, yeni yürürlüğe girmekte olan EPA (Enviromental Protection Agency), NPDES (National Pollutant Discharge Elimination),  VGP (Vessel General Permit) adı verilen ve United State Coast Guard (USCG) tarafından denetlenen, ABD sularına giden ticari gemilerin uyguluması zorunlu kurallar bütünüydü.
ABS Türkiye Müdürü Seyfettin Tatlı sunum öncesi yaptığı açılış konuşmasında ABS Türkiye Ofisi olarak 2009 yılında ekonomik krizin denizcilik sektörünü son derece olumsuz etkilemesine rağmen  seminer ve eğitim programlarının sayısını artırdıklarını, Türkiye denizcilik ve gemi inşaatı sektörüne her türlü teknik desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.
Seyfettin Tatlı ayrıca  katılımcı sayısından ve profilinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek ABS’in en önemli görevlerinden birinin sanayiye eğitim vermek olduğunu söyledi. Tatlı, bu amaçla 2009 yılı itibariyle, merkezi ABD Houston’da bulunan ABS Akademi isimli okulun artık Türkiye’de de eğitim vermeye başladığını bildirdi.
Ocak ayı içerisinde yapılan “IMO ve Çevre Kuralları” adlı seminere, mart ve nisan ve mayıs aylarında Marriott İstanbul Otel’de aşağıda belirtilen başlıklar altında devam edilecek:

  • PSPC , Mart 2009
  • Yacht Rules & MCA /Statutory Regulations, Nisan 2009
  • ILO, 28 Mayıs 2009
  • Classification/Client Orientation, Temmuz 2009
  • Regulatory Updates,
  • Kasım 2009
Bunu Paylaşın