ABD’nin, İsrail’e uçak gemisi göndermesine Erdoğan’dan tepki

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Nehammer ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Ortadoğu’da barışın İsrail-Filistin barışı ile mümkün olabileceğini vurgulayarak “ABD’nin uçak gemisinin İsrail’de ne işi var?” diye sordu

Erdoğan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya değinen Erdoğan, ABD’nin, İsrail’e uçak gemisi göndermesini eleştirdi.

İlginizi çekebilir:

ABD’den İsrail’e uçak gemi filosu

“Amerika’nın uçak gemisinin İsrail’de ne işi var? Ne yapmaya geliyor? Ve buraya gelen uçak gemisinin etrafında bütün botlarıyla, uçak gemisindeki uçaklarıyla ne yapacak?” diye sordu.

“Orada bütün Gazze’yi, etrafını vurarak, indirerek çok ciddi katliamlara adım atacak” diyen Erdoğan sorularını, “Suriye’de bugün 20’nin üzerinde Amerika’nın üssü var. Suriye’de Amerika’nın üslerinin ne işi var? Bu üslerle ne yapılıyor? 23 üs. Bütün bunları bir değerlendirmek gerekmiyor mu?” diye sürdürdü.

VoA

Bunu Paylaşın