ABD Donanması’nın en yenisi ‘Portland’ lazer silahı taşıyacak

MDN İstanbul

Amerikan Donanması’nın en yeni amfibi gemisi Portland (LPD-27), ABD Donanması Araştırma Merkezinin geliştirdiği lazer silahının teknolojik gösterisinin yapılacağı tatbikatta platform olarak kullanılacak. USNI News tarafından duyurulan habere göre, gemiyle ilgili bu açıklama LPD-17 ve LHA Program Müdürü Yüzbaşı Brian Metcalf tarafından, Suüstü Gemileri Derneğinin gerçekleştirdiği yıllık sempozyumda yapıldı.

Nisan ayında göreve alınmayı bekleyen USS Portland, Orta Doğu’da USS Ponce’un, yani diğer adıyla AFSB(I)-15’in üzerinde daha önceden test edilmiş olan bir lazer silahının yeni jenerasyonu olarak tabir edilen ekipmanla donatılacak.

USNI News’ün haberine göre Yüzbaşı Metcalf yaptığı açıklamada, “Lazer silahı gemi üzerindeki dikey olan torpido kovanına yerleştirilecek. Dolayısıyla, lazeri kontrol edecek olan güç modülleri rezerv yük alanlarına sığacak modüllere sahip olacak ve lazerin kendisi de güverteye monte edilecek.” şeklinde konuştu.

Yüzbaşı Metcalf lazer sisteminin, geminin donanmaya teslim edilmesinden hemen önce monte edileceğini de dile getirdi. Bunun yanında, Portland, RIMPAC 2018’in bayrak gemisi olarak da seçildi. Gemi nisan ayında, Portland’da hizmete alınacak ve gerçekleştirilecek olan RIMPAC Tatbikatı’nda görev aldıktan sonra, yeni evi olan San Diego’ya doğru yola çıkacak.

Bunu Paylaşın