AB, Ukrayna’ya yardım paketinden 2 milyar Euro’luk dilimi gönderiyor

MDN İstanbul

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile savaşan Ukrayna’ya sağlanan makro finansal yardım paketinden 2 milyar Euro’nun bugün gönderileceğini duyurdu.

Von der Leyen, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Ukrayna için daha önce açıklanan 9 milyar Euro’luk paketten 2 milyar Euro’nun bugün, kalanının da yıl sonu itibarıyla gönderileceğini bildirdi. yardım paketinden

AB, Ukrayna’ya yardım amacıyla 9 milyar Euro’luk makro finansal yardım paketini 18 Mayıs’ta açıklamış, paket 23-24 Haziran’daki AB Liderler Zirvesi’nde onaylanmıştı.

Dün de AB dışişleri bakanları, Ukrayna’ya 500 milyon Euro değerindeki 6’ncı askerî yardım paketi üzerinde anlaşmıştı. Böylece AB’nin Ukrayna’ya 28 Şubat’ta başlattığı askeri yardımların toplam miktarı 3 milyar Euro’nun üstüne çıkmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın