Cemre Tersanesi’ne yeni siparişler

MDN İstanbul

Cemre Tersanesi, Bøjden-Fynshav ve Ballen-Kalundborg rotalarında hizmet verecek NB1098 ve NB1099 yolcu gemileri Als ve Samsø için Molslinjen A/S ile sözleşme imzaladı.

Çift uçlu (baş-kıç bir) feribotlar, OSK-ShipTech A/S tarafından her bir rota için optimize edilen ve sıfır emisyon hedefiyle yüzde 100 batarya gücüne bağlı olarak çalışması için tasarlandı. Uzunluğu 116,8, genişliğiyse 18,2 metre ola gemiler BV klaslama kurallarına ve Danimarka Ulusal Bayrağı yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilecek.

Sıfır emisyonlu Ro-Ro yolcu gemileri, yüksek teknolojinin yanı sıra tamamı İskandinav konaklama standartlarına uygun olarak, yüksek yolcu konforu sunacak şekilde de tasarlandı.

İlginizi çekebilir:    Cemre dünyanın en büyük gemisini inşa edecek

BV notasyonlarına uygun olarak otonom fonksiyon feribot şeklinde tasarlanan gemiler, otomatik geçiş ve otomatik yanaşma işlemleriyle enerji verimliliğini artırırken optimize bir şekilde de çalışabilecek.

Geminin elektrik sistemi, herhangi bir arıza durumunda geminin operasyona devam etmesini sağlayacak şekilde tasarlanırken gemiler, elektrikli Sabit Mıknatıslı Motorlarla (Permanent Magnet Motors) tahrik edilen 4 Yönlendirilebilir İtici (Steerable Thrusters) ile donatılacak.

Gemide yakıt olarak hidrojenlenştirilmiş bitkisel yakıtla çalışan her biri 493 ekW’lik dört adet yedek jeneratör bulundurulacak. Olağan operasyonlar sırasında, sıfır emisyon konseptine uygun olarak sadece batarya sistemi gerekli gücü sağlayacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın