Ukrayna ve Rusya’dan IMO bilgilendirmeleri

MDN İstanbul

Odessa Limanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Ukrayna ve Rusya tarafından bölgede mahsur kalmış ve ticaret yapmaya devam eden gemiler hakkında Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)’ne yapılan bilgilendirme yazılarını paylaştı.

İlginizi çekebilir:    BIMCO Ukrayna Rusya savaşı için bir rehber yayımladı

Ukrayna tarafından limanlarında servis dışı bekleyecek gemiler hakkında açılan başlıkta, “Diğer üye ülkelere bildirilmek üzere Ukrayna Hükümeti tarafından Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO) gönderilen, “Ukrayna Limanlarında Servis Dışı Bekleyecek Gemiler – Guidelines for Laying up Vessels” konulu Mektupta özetle; savaş nedeniyle Ukrayna limanlarında mahsur kalan ticari gemilerin servis dışı oldukları süre boyunca uygulayabilecekleri prosedürler ile ilgili tavsiyelerde bulunulmaktadır,” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna tarafından IMO’ya gönderilen mektuba buradan ulaşabilirsiniz.

Rusya Federasyonu limanlarının işleyişine ilişkin güncel bilgiler hakkında açılan başlıkta, “Diğer üye ülkelere bildirilmek üzere Rusya Federasyonu Hükümeti tarafından Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO) gönderilen, “Rusya Federasyonu Limanlarının İşleyişine İlişkin Güncel Bilgiler” konulu Mektupta özetle; Rus limanlarına giriş ve çıkış işlemlerinin ilgili ulusal ve uluslararası kurallara göre devam etiği, Ukrayna vatandaşları dahil hiçbir ülke vatandaşı gemi personeline ayrımcılık yapılmadığı, SOLAS, STCW ve MLC Sözleşmelerinin gereklerinin uygulandığı ifade edilmektedir,” denildi.

Rusya tarafından IMO’ya gönderilen mektuba buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın