2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray

MDN İstanbul

Spor Toto Süper Lig 2022/23 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım, 36’ncı hafta maçında Ankaragücü’nü deplasmanda 4-1 mağlup etti ve Fenerbahçe maçının skoruna bakmaksızın 23’üncü şampiyonluğunu ilan etti.

Galatasaray ile ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray tarihinde ilk tam sezonunda Süper Lig Şampiyonluğu yaşayan üçüncü Türk Teknik Direktör oldu.

Galatasaray’a şampiyonluğu getiren maçta golleri 7 ve 38’inci dakikalarda Mauro Icardi, 73’üncü dakikada Barış Alper Yılmaz ve 78’inci dakikada Sergio Oliveira kaydetti. Ankaragücü’nün tek golünü 16’ncı dakikada Milson attı.


Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 82’ye yükseltti. En yakın rakibi Fenerbahçe‘nin Antalyaspor’u mağlup etmesine bakmayan Sarı-Kırmızılı takım, ligde bitime 2 hafta kala tarihinin 23’üncü şampiyonluğunu ilan etti.

Şampiyon Galatasaray, 4 Haziran Pazar günü Nef Stadyumu’nda Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın