11 Ocak’ta kaybolan ABD SAT komandoları ölü ilân edildi

MDN MEDIA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran yapımı balistik füze bileşenlerinin ele geçirildiği operasyonda kaybolan iki ABD Özel Kuvvetler Askerî (Navy Seal)’ni, 10 gün süren arama kurtarma çalışmasının ardından ölü ilân etti

CENTCOM sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Üzülerek belirtmek isteriz ki 10 gün süren kapsamlı arama çalışmalarının ardından kayıp iki ABD Özel Kuvvetler komandosunun yeri tespit edilememiş ve durumları ölü olarak değiştirilmiştir. İran’ın gelişmiş konvansiyonel silâhlarını taşıyan kaçak bir gemiye 11 Ocak’ta yapılan çıkarma sırasında kaybolduğu bildirilen iki SAT komandosunu arama ve kurtarma operasyonu sona ermiştir. Bu geniş kapsamlı arama operasyonu sırasında ABD, Japonya ve İspanya’dan havadan ve denizden platformlar kayıp ekip arkadaşlarımızı bulmak için sürekli olarak 21 bin mil kareden fazla bir alanı aradı” dendi.

İlginizi çekebilir:

Husiler’in kullandığı, İran yapımı füze bileşenleri ele geçirildi

CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

İki savaşçımızı kaybetmenin yasını tutuyoruz ve onların fedakârlıklarını ve örnek davranışlarını sonsuza kadar onurlandıracağız. Dualarımız bu süre zarfında komandoların aileleri, dostları, ABD Donanması ve tüm Özel Harekât camiasıyla birlikte.

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin ise, “İki cesur Navy SEAL’ımızı kaybetmenin yasını tutuyoruz ve kalplerimiz aileleriyle birlikte. Tüm Departman bugün üzüntüde birleşmiştir. Onları bulmak ve kurtarmak için yorulmadan çalışan herkese minnettarız” mesajını paylaştı.

DHA

Bunu Paylaşın