Yeni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan

MDN İstanbul

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine madencilik kökenli AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan’ın atanması denizcilik çevrelerinde temkinli karşılandı. 1962’de Karaman Ermenek’te doğan Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İngiltere Leeds Üniversitesi’nde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD’de Delaware Üniversitesi’nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı.
Elvan, Etibank’ta yüksek mühendis olarak  iş hayatına başladı. DPT’de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.
2007 yılında DPT Müsteşar Yardımcısı iken AK Parti’den milletvekili seçilen Elvan, Türkiye-AB  Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı  ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu.

Seçim yılına girerken kabinede büyük revizyon
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakan çocuklarının da adının karıştığı yolsuzluk iddiaları gündemi meşgul ederken, beklenen kabine revizyonunu gerçekleştirdi. 10 bakanın değiştiği yeni kabinede 9 yeni isim ilk kez bakanlık koltuğuna oturdu.  Başbakan Erdoğan, İstanbul Savcılığı tarafından yürütülen ve ucu Bakanlar Kuruluna kadar uzanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından büyük bir değişikliğe imza attı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Adalet Bakanı olurken, Bekir Bozdağ’dan boşalan Başbakan Yardımcılığı’na Ankara Milletvekili Emrullah İşler getirildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na İzmir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım’ın yerine Karaman milletvekili Lütfü Elvan getirildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada mevcut kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirten Erdoğan, “Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı zaten adaylıkları ile ilgili şu anda bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı da takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim, kendilerinin de onadığı böyle bir değişiklik oluyor” diye konuştu.

Başbakan’ın açıkladığı kabine değişiklikleri

– Başbakan Yardımcısı: Emrullah İşler
– İçişleri Bakanı: Efkan Alâ
– Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
– Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfü Elvan
– Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşenur İslam
– Avrupa Birliği Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
– Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
– Çevre ve Şehircilik Bakanı: İdris Güllüce
– Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
– Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Bunu Paylaşın