Jotun yeni teknolojilerini tanıtacak

MDN İstanbul

Deniz boyalarında Türkiye ve dünya pazarında önemli bir konuma sahip Jotun; Exposhipping Fuarı’nda buzlu denizlerde seyir aktivitesi olan gemiler için özel olarak geliştirilmiş Marathon IQ2, deniz ticaretinde yük taşıma esnekliğine yeni bir soluk getiren Tankguard Flexline, onboard bakımı teknoloji ile birleştiren Sea Stock Management sistemi ve büyük veri kullanarak boya optimizasyonu sağlayan Jotun Voyager teknolojisinin tanıtımını yapacak.

Jotun’dan deniz ticaretine katkı sağlayacak 4 yenilik

Marathon IQ2
Jotun’un en güçlü buz dayanımına sahip epoksi ürünü olan Marathon IQ2, buzkıran ve buzda seyir aktivitesi olan gemiler için pürüzsüz ve dayanıklı bir yüzey oluşturuyor. Yüksek aşınma dayanımı, darbeye karşı koruma, mükemmel yüzey yapışkanlığı ve mükemmel esneklik gibi özellikleri ile Marathon IQ2, aynı zamanda da Lloyds Register Class sertifikasyonuna sahip.

Tankguard Flexline
Tankguard Flexline, farklı yük çeşitlerinin taşınabilmesi için tam esneklik sağlayan Jotun’un deniz ticaretindeki tecrübesi ile geliştirilmiş bir ürün. Kimyasal tankların iç kaplaması için tasarlanan ürün, agresif yükler de dahil olmak üzere çok çeşit yük tiplerinin daha uzun süreler boyunca taşınması için tasarlanmış. Flexforce teknolojisi sayesinde farklı yük tiplerinin taşınabilmesine olanak sağlar, bu da deniz yük gemileri için ticaret esnekliği oluşturur.

Sea Stock Management
Sea Stock Management çözümü, onboard bakım sürecinin tam kontrolünü ve tahmin edilebilirliğini sağlıyor, kullanıcıya zaman kazandırıyor ve kârlılığa odaklanmayı mümkün kılıyor. Jotun’un çözüm ortağı olan Almanya DS Tankers, SSM ile ilgili yorumlarını şöyle paylaşıyor, “Sea Stock Management ile boya tüketimimiz bir önceki yıla göre yüzde 17, geleneksel denizcilik sözleşmelerindeki gemilere kıyasla da yüzde 11 oranında azaldı. Artık yıllık harcamalarımız konusunda daha kontrollüyüz ve daha yakından takip edebiliyoruz.”

Jotun Voyager hizmeti
Jotun Voyager, en özet hali ile Jotun’un big datayı kullanarak boya optimizasyonu yaptığı sisteminin adıdır. Bu sistem dünyadaki tüm gemilerin verilerine erişimi mümkün kılıyor. Jotun, gemi bekleme sürelerinden geminin maruz kaldığı ortalama deniz suyu sıcaklığına kadar detaylı verileri elde edip bu bilgileri en doğru boya sistemini önermek için kullanıyor.

Bunu Paylaşın