Acil gemi aranıyor…

MDN İstanbul

Türk denizcilik sektöründe, yeni inşa gemilerin yıllara sari işlemlere mâl edilerek yapılması ayrıca, kontrat aşamalarında fizibilite ve şartnamelerin hazırlanma süreçleri aylar sürerken, TPAO tarafından yeni inşa/ikinci el 3 adet psv gemisi alımına, mevcuttaki 3 gemiyle birlikte toplam 6 geminin işletimine ve mevcut 3 + 3 geminin personel işletimine dair İMEAK Deniz Ticaret Odası’dan talepte bulunuldu ve bu talepler için 1 Şubat 2019’a kadar dönüş istendi

Mevcut durum global inşa piyasasında da aynı, ancak bugün Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü (TPAO), Fatih Sondaj gemilerine ve bu gemilerin yanına, yeni alınan sondaj gemilerine 3’er adet PSV (Platform Supply Vessel) alımı için ihaleye çıktı. Edinilen bilgiye göre, ihalede TPAO tarafından taraflara iki aşamalı bir yol haritası sunuldu. İlk seçenekte, yeni üç adet PSV imalatı gemilerin, satın almasına ve bu alımların bir Türk firması tarafından yapılmasına yer verilirken, ikinci seçenekte, yeni inşa PSV üretimi yapılamıyorsa firmaların kiralama ya da satın alma yaparak işletilebileceği yönünde iki opsiyonlu olarak fiyat verebilecekleri bilgisi yer alıyor.

Şubat 1’e kadar geri dönüş yapın

Diğer taraftan gemilerin DP2 klasmanında olacağı için mürettebatın da bu süre zarfında yerlileştirilmesine yer veriliyor. Firmaların şartnamede TPAO’ya geri dönüş süreleri ise 01.02.2019 Cuma gününe kadar.

Bunu Paylaşın