Prof. Dr. Teoman Fikri Özalp vefat etti

MDN İstanbul

Denizcilik sektörünün duayenlerinden İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Teoman Fikri Özalp 18 Ocak 2017 tarihinde vefat etti.

Kurtuluş Savaşı Kahramanlarından Orgeneral Kazım Özalp’in oğlu olan merhum Prof. Dr. Teoman Özalp, Deniz Ticaret Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Alp Özalp ve Meslek Komitesi eski Başkanı Mete Özalp’in babasıydı.

Başarılarla geçen 92 yıllık bir ömür

Denizcilik sektörüne öncülük ve hizmetle geçen 92 yılılk ömründe Prof. Dr. Özalp, denizcilik sektöründe pek çok kuruluşun kurucusu, başkanı ve yöneticisi olarak önemli görevler üstlendi. Bunlar arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını 6 yıl, kurucuları arasında yer aldığı Türk Loydu’nun Yönetim kurulu Başlanlığını 17 yıl başarıyla sürdürmüştür. Yine kurucuları arasında yer aldığı Doğu Avrupa Ülkeleri Uluslararası Denizcilik Federasyonu (IMAEM)’nun da uzun yıllar boyunca 2. Başkanlık görevini yürütmüştür.

Gemi dizaynı alanında sadece Türkiye’de değil, dünya çapında üne sahip olan merhum Prof. Dr. Özalp’in, projesini çizdiği büyük bir kısmı ihraç edilen 250’nin üzerinde tekne inşa edilmiştir.

MarineDeal News olarak, merhum Prof. Dr. Teoman Fikri Özalp’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına ve tüm denizcilik sektörüne başsağlığı diliyoruz.

Bunu Paylaşın