Yurtdışından gelen yatlara sağlık onayı elektronik olarak verilecek

MDN İstanbul

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 06.07.2020 tarih ve 94161151-499 sayılı yazı gereği 09.07.2020 tarihinden itibaren, daha önce Seyir İzin Belgesi (SİB) sistemi üzerinden otomatik onay verilen 50 net ton ve altı yatlar da dâhil olmak üzere, yurtdışından gelen tüm yatlara Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri’nce SİBsistemi üzerinden elektronik olarak sağlık onayı verilecek.

Yat ile gelen kişilerin ateş taramaları ve semptom kontrollerine dair bilgilerin ilgili Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri’nce alınacağı, sağlık riski taşımayan yatlara SİB sistemi üzerinden elektronik olarak yurda giriş izni verilecek, Yine yat ile gelen kişilerin “Yolcu Bilgi Formunu” tam olarak (kişi bilgileri, Türkiye içinde kalmakta olduğu adres, iletişim, semptom bilgileri) doldurmasının istenecek ve yolculara COVID-19 bilgilendirme notu (Ek-2) verilecek ve bu formlar ilgili İl Sağlık Müdürlüğü talep ettiğinde verilmek üzere Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri’nce bir ay süreyle saklanacak.

Sağlık Bakanlığının Covid-19 Rehberine göre semptom tespit edilen kişiler ise olası vaka algoritmasına göre yönetilerek hastaneye sevk edilecek ve yatın girişine gerekli sağlık kontrol önlemleri alındıktan sonra izin verilecek.

Ayrıca yatların sağlık işlemlerinin ilgili tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde yürütülecek ve il düzeyinde alınacak ilave önlemler uygulanacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın