Yunanistan’da feribot yandı

MDN İstanbul

Yunanistan’dan İtalya’nın güneyine seyahat etmekte olan bir feribot çıkan yangın sonucu alevler içinde kaldı. Korfu Adası yakınlarında yaşanan olayda gemideki 280’den fazla kişi tahliye edildi.

Yunan sahil güvenlik yetkilileri olayda bir kişinin hafif yaralandığını ve gemide bulunan herkesin sağ salim kurtarılarak kurtarma botlarına nakledildiğini bildirdi.

9 saat süren Iguomenıtsa-Birindisi seferini yapmak üzere İyon Denizi’ne açılan Euroferry Olympia adlı Yunan feribotu 233 yolcu ve 51 mürettebat taşıyordu.

Yangının feribotun Birindisi limanına doğru hareketinden kısa süre sonra çıktığı belirtildi.

https://youtu.be/NU-eLaSpJ3Q

Yunan haber sitesi Ptoto Thema’da paylaşılan görüntülerde 183 metre boyundaki feribottan yoğun alev ve duman yükseldiği görülüyor. Geminin hoperlörlerinden acil durum çağrısı yapıldığı duyuluyor.

Sabaha karşı 4.30 sularında başladığı sanılan yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor, ancak kargo taşıyan bölümde çıktığı sanılıyor. Yolcuların yangının başlamasını ardından bir saat içinde tahliye edildiği kaydediliyor.

Geminin kurtarma çalışmalarına bölgeden geçen Syrena isimli gemi de müdahale etti. Geminin Türk kaptanı Cevdet Bilen bölgede sabaha karşı 5’ten bu yana arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini belirtti.

Yunan devlet televizyonu ERT muhabiri, feribottan kurtarılanlar arasında Türk yolcuların da bulunduğunu belirtti.

Denizcilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gemide bulunan toplam 290 yolcu ve mürettebattan 21’i Yunan vatandaşı.

İtalya’nın da destek verdiği kurtarma çalışmaları sonucu, Yunanistan’ın Kerkira Adası’na götürülen yolcuların kimlik tespit ve sayım çalışmaları başlatıldı.

Hafif yaralı üç kişi, Kerkira Hastanesi’nde tedaviye alındı.​​​​​​​

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, feribotun Arnavutluk sularına doğru sürüklendiği bildirildi.

Açıklamada, İtalya Sahil Güvenliğine ait ATR42 model devriye uçağının da geminin bulunduğu bölgede devriye uçuşu yaptığı belirtildi.

Euronews, AA

Bunu Paylaşın