Yunan Sahil Güvenliği Türk balıkçıları taciz etti

MDN İstanbul

Yunan Sahil Güvenliği, Gökçeada ile Semadirek Adası arasındaki Zürafa kayalığında olta balıkçılığı yapan Türk balıkçıları taciz etti.

Gökçeada açıklarında, uluslararası sularda avlanan Türk balıkçıları ‘Burası Yunan denizi,’ diyerek taciz ederken Türk balıkçıların geri adım atmaması sonucu bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldılar.

Yunan botundaki güvenlik güçleriyle tartışan balıkçı, “Burası sizin değil! Hiçbir şey yapamazsın sen kimsin, kimsin sen? Burası uluslarası alan hiçbir şey yapamazsınız. Siz bu kadar insansınız. Hainsiniz. Gel müdahale et. Gücün yetiyorsa gel. Gel gelebiliyorsan,” diye konuştu.

Youtube’taki İlker Reis kanalında yayımlanan görüntülerin açıklamasında da “Bugünkü videomuzda Gökçeada ile Semadirek Adası arasındaki Zürafa kayalığında olta balıkçılığı yaparken uluslararası sularda olmamıza rağmen Yunan Sahil Güvenliği alaycı bir tavırla bize bölgeyi terk etmemizi ve Yunan sularında olduğumuzu söyledi. İlker Reis ile yunan komutanının münakaşası sonrasında direndiğimizi görünce başa çıkamayıp kendi sularına çekildiler. Geldikleri gibi gittiler,” ifadeleri yer aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın