Yunan armatöre Türk sigorta şirketi

MDN İstanbul

Anadolu Sigorta, Yunan armatörün filosunun sigortalanma işinden pay aldı. Omni’nin İtalya ofisi Assi Genoa Omni müşterisi olan Yunan bir armatörün plasmanı, Omni İstanbul tarafından Anadolu Sigorta’ya yapıldı.
Yunanistan’da uzun yıllardır faaliyet gösteren firmanın toplam hacmi 121 bin dwt olan beş gemilik filosu 6 Nisan tarihinde imzalanan anlaşma ile sigortalandı. Toplam sigorta bedeli 18 milyon 400 bin dolar.
Daha önce de pek çok yabancı armatörün filosunun plasmanında yer alan ama ilk defa bir Yunan armatörün plasmanında bulunan Anadolu Sigorta Nakliyat ve Sorumluluk Sigortaları Bölümü Müdürü Kaptan Murat Işıklı, MarineDeal News’a yaptığı açıklamada, “Anadolu Sigorta olarak daha önce de Londra piyasasında, İtalya piyasasında bulunduk. Ancak, Yunanistan denizcilikte önemli bir ülke. Bizim de o ülkeden sigorta yapıyor olmamız büyük bir başarı. Dünyaya baktığınız zaman bu işlerin merkezi hep Londra’dır. Bizim bu plasmanımızda da Londra var. Ama ilk defa böyle bir plasmanda bir Türk şirketi de yer alıyor. Bu tercihte tabii ki Türkiye ekonomisinin iyi durumda olması önemli. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin denizcilik sektöründeki atılımları, Anadolu Sigorta’nın mali gücü ve yapısı ile günden güne artan bir tekne hacmine sahip olması önem taşıyor” dedi.

Anadolu Sigorta tercih ediliyor
Anadolu Sigorta’nın sadece yurtiçinde değil aynı zamanda artık yurtdışında da tercih edilen bir sigorta şirketi olduğunu belirten Işıklı, “Bir sizin sunduğunuz vardır; bir de size sunulan. Anadolu Sigorta son yıllarda sunulan, tercih edilen sigorta şirketi oldu. Anadolu Sigorta’nın bu tip poliçelerin içerisinde yer alması artık donatanlar tarafından istenen, şiddetle beklenen bir hal aldı. Bir ortaklık yapısı kuruluyor ve burada Anadolu Sigorta’nın ortaklardan biri olarak yer alması isteniyor. Bu çok önemli ve gurur verici. Yurtdışında biz sadece kargo gemilerinde değil, enerji sağlayan bazı risklerde, poliçelerde de varız. Şirketimizin hem yurtiçinde ve hem de yurtdışında tercih edilmesinin nedenlerine gelecek olursak; Anadolu Sigorta vermiş olduğu teminatın arkasında tam olarak duruyor. Hasar değerlendirmelerimiz çok profesyonel ve ödemelerimiz hızlı. Bugüne kadar hiçbir müşterimizle sorun yaşamadık. 18 kişilik çok iyi ve güçlü bir ekibimiz var. Ayrıca biz standartları olan, herkese aynı mesafede duran, aynı kaliteyi sunan bir şirketiz” diye konuştu.
Işıklı, Yunanistan’ın yanı sıra yakında İtalyan, Suriye ve Rus filolarının da şirketlerinin portföyüne gireceğini ve bu konuda çalışmalar, görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

İDO’yu istiyoruz”
Türkiye’de sigortalanabilir filonun yarısının Anadolu Sigorta’da olduğunu ve geçen yıl sadece deniz tarafında yazılan prim tutarının 40 milyon TL olduğunu söyleyen Işıklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl İDO’yu da istiyoruz. Bunun için hazırlanmaya başlayacağız ve bu sene iddialıyız. Yatlar konusunda da bizim son dönemde yapmış olduğumuz bir açılım var. Teminatları çok ciddi genişlettik ve tarifelerimizi revize ettik. Türkiye’de ilk olarak yat assistance hizmeti sunmaya başladık. Bununla beraber zaten adette ciddi bir artış var. Bu hizmeti, yurtdışı da dahil yatın olduğu her yere götürüyoruz. Yat sigortacılığında teknedeki kadar büyük pazar payımız yok ama ilk beş içerisinde yer alıyoruz ve artış trendi içindeyiz”

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın