Yıldırım: Denizcilik sektörüne her türlü desteği vereceğiz

MDN İstanbul

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi’nin 131. Geleneksel Balık Günü’ 12 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerlekesi’nde gerçekleştirldi. Balık gününe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlık bürokratları, denizcilk sektörünün önde gelen isimlerinin yanı sıra çok sayıda YDO mezunu katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Binali Yıldırım, hayatı boyunca İTÜ ve denizcilik ailesinin bir mensubu olmaktan hep gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
“Bu toplantı geçmişte Türk denizciliğine çok büyük hizmet etmiş denizci büyükleri buluşturmakla kalmadığı gibi aynı zamanda denizlere açılmayı bekleyen onların kardeşlerini onlarla bir araya getiriyor. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. İşte geçmiş burada, gelecek de burada. Hayatım boyunca hep denizle iç içe oldum, denizcilik alanında birçok görevler üstlendim. 2002’de siyasete atıldığımda artık denizlerden ayrı düştüğümü zannederdim. Ancak siyasette de yine denizcilik galip geldi, mevlam denizcilikten koparmadı.
Yıldırım, Türkiye’nin deniz sınırlarının kara sınırları uzunluğunun neredeyse 3 katı olduğunu belirterek, bu nedenle denizciliğin ülkenin ana konularından biri olduğunu, ecdadın cihana hakim olmasının arkasında da denizcilikle ilgili başarılarının yattığını vurguladı.
“Bugün, bütün dünya da olduğu gibi bizim denizciliğimizin de bazı sorunları var. Dünyada barışın ve istikrarın kaybolması en önce dünya ticaretini, ikinci olarak da tüm taşımacılığın yüzde 85’inden fazlasının gerçekleştiği denizcilik sektörünü etkiliyor. Küresel anlamda devam eden krizlerden denizciliğimizin en az etkilenmesi için Bakanlık olarak gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz, gereken her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.”

Bunu Paylaşın